שמיל הולנד - הוא שם נרדף לניחוחות וטעמי המטבח היהודי המזרח אירופאי. הוא חקר והחייה את המאכלים היהודיים המסורתיים מהמטבח של הגלות האידישאית, וטעימות ממנה הגיש לציבור בספרו המשובח 'שמאלץ'.
לבקשתנו נעתר שמיל הולנד, והוא מעניק לגולשי 'שמש אונליין', מתכון מפורט להכנת סופגניות - המאכל המסורתי של חג החנוכה.
החומרים הדרושים:
4 כוסות קמח
40 גרם שמרים או שקית 'שמרית' פחות כף
1 כוס חלב פושר
שליש כוס סוכר
2 ביצים גדולות
100 גרם חמאה
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
1 כוס ריבת תות או פובידל
אבקת סוכר
2 ליטר שמן (עדיף חמניות)
אופן ההכנה:
1. משרים את השמרים בקערה עם שתי כפות חלב, כפית סוכר וכף קמח. נותנים לשמרים לתסוס ולתפוח כ-10 דקות.
2. מכניסים את הקמח, השמרים, החלב הפושר, הסוכר, הביצים, החמאה המותכת, המלח ותמצית הוניל לקערת המיקסר, ומעבדים עם וו הלישה כ-15 דקות, עד שמתקבל בצק רך וגמיש.
3. מכסים במגבת או בניילון נצמד, ומניחים להתפחה במקום חמים למשך כשעה, עד להכפלת הנפח.
4. לשים את הבצק ומוציאים את האויר. נותנים לבצק לתפוח שוב (מכוסה) עד להכפלת הנפח.
5. מרדדים את הבצק לעלה בעובי של סנטימטר וחצי, וקורצים ממנו עיגולים בקוטר של כ-8 סנטימטר (ניתן לעשות זאת בעזרת כוס).
מניחים על כל עיגול כפית של ריבת תות או פובידל, מכסים בעיגול בצק נוסף, ומהדקים את שני העיגולים היטב. מניחים על תבנית או מגש. כשהתבנית מלאה מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
מחממים את השמן בסיר. כשהשמן חם, מכניסים פנימה את הסופגניות ומטגנים כ-4 דקות מכל צד, עד להשחמה מלאה. במידה שהסופגניות משחימות מהר מידי, מנמיכים להבה.
8. מוציאים בכף מחוררת, מניחים על נייר סופג, מפזרים אבקת סוכר ומגישים מיד.
לגירסת פרווה; ניתן להמיר את כוס החלב במים ואת החמאה בשמן קוקוס.
©ShemeshOnline
קבלו את כל העדכונים, האירועים והמבצעים בבית שמש!
הקליקו ובחרו את הפלטפורמה המועדפת עליכם: https://yes.shemesh.co.il/social-h/