שתף את הפוסט:
שינוי דרמטי בתוכנית “דירה בהנחה”: מועצת מקרקעי ישראל החליטה לפצל את ההגרלה הקרובה לשתי הגרלות נפרדות כאשר הראשונה, שתיפתח כבר בשבוע הבא, תהיה מיועדת למשרתי מילואים בלבד.
במסגרת ההגרלה הראשונה יוגרלו כ-4,000 דירות ברחבי הארץ, כאשר לפחות מחצית מהזכאים יהיו לוחמי מילואים. ההרשמה צפויה להיפתח ב-25 במאי 2026.
במקביל, ההגרלה השנייה גם היא עבור כ-4,000 דירות עבור הציבור הרחב, נדחתה לעת עתה עד להחלטת הממשלה כיצד להתמודד עם פסיקת בג״ץ בנושא השתתפות צעירים שלא שירתו בצה״ל בתוכניות ההנחה הממשלתיות.
המהלך מגיע לאחר שתי דחיות קודמות של פתיחת ההרשמה להגרלה המקורית, שהייתה אמורה לכלול כ-8,000 דירות מוזלות ב-19 יישובים ברחבי הארץ, בהם בית שמש, אשדוד, ראשון לציון, רחובות, נהריה, מעלה אדומים, כפר סבא ויישובים נוספים.
בתחילה נדחתה ההגרלה כדי ליישם את תוכנית “ממדים למפתח”, שקידם משרד הבינוי והשיכון, במסגרתה 50% מהדירות יוקצו למשרתי מילואים. בהמשך הוקפאה שוב בעקבות התנגדות הייעוץ המשפטי לממשלה, לאחר החלטה קודמת של רשות מקרקעי ישראל לקבוע שביישובים בעלי אופי חרדי שיעור ההעדפה למילואימניקים יעמוד על 35% בלבד.
כעת הוחלט לבטל את ההבחנה הזו, כך שבכל היישובים כולל יישובים חרדיים שיעור ההעדפה למשרתי המילואים יעמוד על 50%.
שר הבינוי והשיכון חיים כץ אמר לאחר ההחלטה כי “משרתי המילואים עזבו בית, משפחה ועבודה כדי לשרת את המדינה, והמחויבות שלנו היא לדאוג להם גם ביום שאחרי השירות”
©ShemeshOnline
קבלו את כל העדכונים, האירועים והמבצעים בבית שמש!
הקליקו ובחרו את הפלטפורמה המועדפת עליכם: https://yes.shemesh.co.il/social-h/
חפש עוד
עלינו
לדעת ראשונים
הוסף רישום
רשתות חברתיות