שתף את הפוסט:
בית שמש בדרך לשדרוג תחבורתי משמעותי: משרד התחבורה, עיריית בית שמש וחברת נתיבי איילון חתמו אתמול (יום שלישי 07.07) על הסכם מאי"ץ בהשקעה של 735 מיליון שקלים, שמטרתו לשפר את התחבורה הציבורית בעיר ולהתאים אותה לגידול המהיר במספר התושבים.
במסגרת הפרויקט יוקמו ברחבי העיר כ־28 קילומטרים של נתיבי תחבורה ציבורית (נת"צים) לאורך צירים מרכזיים, בהם שדרות לוי אשכול, נהר הירדן, ישעיהו הנביא, נחל הירקון, יגאל אלון וצירים נוספים.
נתיבי התחבורה הציבורית יאפשרו לאוטובוסים לקבל עדיפות על פני כלי רכב פרטיים, להפחית עיכובים בפקקים ולקצר את זמני הנסיעה ברחבי העיר.
הפרויקט כולל גם שדרוגים משמעותיים במערך התנועה בעיר, בהם הסבת כיכרות לצמתים מרומזרים חכמים, התקנת מערכות ניהול תנועה מתקדמות ומתן עדיפות לתחבורה הציבורית ברמזורים.
בנוסף, יוקמו מסופי תחבורה וחניוני תפעול חדשים שיאפשרו הרחבה של שירותי התחבורה הציבורית בעיר והפעלת אוטובוסים גדולים יותר. כחלק מהתוכנית יפותחו גם כ־4 קילומטרים של שבילי אופניים ותשתיות רכיבה ייעודיות.
מרכיב נוסף בפרויקט הוא הקמת מערך אכיפה דיגיטלי שיסייע לשמור על נתיבי התחבורה הציבורית פנויים ולשפר את המידע והמעקב אחר פעילות התחבורה בעיר.
שרת התחבורה מירי רגב אמרה כי ההסכם נועד "להקדים את הגידול" של בית שמש ולהקים כבר היום את תשתיות התחבורה שייתנו מענה לצורכי העיר בעשורים הקרובים.
ראש העיר שמואל גרינברג ציין כי ההשקעה בתשתיות תחבורה מתקדמות היא צעד הכרחי עבור עיר שממשיכה לצמוח במהירות, ותסייע לשפר את איכות החיים, הנגישות והחיבור בין שכונות העיר.
העבודות צפויות לחזק את מערך התחבורה הציבורית בבית שמש ולהעניק לתושבים אפשרויות נסיעה מהירות, נוחות ויעילות יותר ברחבי העיר ומחוצה לה.
©ShemeshOnline
קבלו את כל העדכונים, האירועים והמבצעים בבית שמש!
הקליקו ובחרו את הפלטפורמה המועדפת עליכם: https://yes.shemesh.co.il/social-h/
חפש עוד
עלינו
לדעת ראשונים
הוסף רישום
רשתות חברתיות