שתף את הפוסט:
שתף את הפוסט:





עוד נושאים שיכולים לעניין אותך
פגישה עם נציגות רחבה מעיריית בית שמש התקיימה ביום רביעי שעבר במשרדי נתיבי ישראל באור יהודה. בפני בכירי העירייה הוצגו לוחות זמנים מפורטים לפרויקטים התחבורתיים לשנת 2025, אשר יקלו וישדרגו עורקי תחבורה רבים בעיר. במסגרת הפגישה נדונו סטטוס הפרויקטים, הצרכים לעתיד והתשתיות שיקלו משמעותית על תנועת כלי הרכב בעיר. בישיבה נכחו בין היתר: ראש העיר שמואל גרינברג, חבר המועצה אברהם פרנקל הממונה על התחבורה הציבורית, מנכ"ל, גזבר, מהנדס העירייה ונציגי עירייה נוספים, לצד בכירי נתיבי ישראל ומשרד השיכון.
כביש 3855
אחד הפרויקטים המרכזיים הוא שדרוג כביש 3855, הכולל 9 צמתים לאורך הכביש, המוכר גם ככביש 10. הצמתים, בהם צומת "המשקפיים" וצמתים נוספים, יעברו פיתוח משמעותי בהשקעה של מיליוני שקלים. הצומת המרכזית בכניסה לנחם, למשל, תורחב ותותאם לזרימת תנועה משופרת. בנוסף, מתוכנן שדרוג בצומת יגאל אלון, צומת יוסף קארו, וצמתים נוספים שיביאו לשיפור משמעותי בביטחון ובזרימת התנועה.
על פי לוחות הזמנים שהוצגו, הפרויקטים שצפויים להתחיל עד סוף הרבעון הראשון של שנת 2025 הם בצומת רבי יוסף קארו, הרצוג וצומת ירקון. לבקשת ראש העיר שמואל גרינברג הפרויקט יכלול גם רישות מצלמות בכל הצמתים, אשר יחוברו למוקד העירוני ולמשטרה, מהלך שיגביר את הביטחון באזורי התנועה.
סיום עבודות בכביש 38 ומכרז במחלף ביג
העבודה על כביש 38 יסתיים עד סוף שנת 2025. ראש העיר שמואל גרינברג ביקש במהלך הדיון להתחיל כבר כעת בתכנון הוספת נתיב שלישי לכל אורך הכביש.
המכרז למחלף ביג צפוי לצאת עד אפריל הקרוב, עם יעד להשלמת הפרויקט תוך שנתיים בלבד.
מנכ"ל נתיבי ישראל, ניסים פרץ ציין במהלך הדיון כי: "בית שמש מתפתחת בצורה מעוררת השראה. עם זאת, עלינו לוודא שהתשתיות נותנות מענה לא רק לשנים הקרובות אלא לעשור ואף לשני העשורים הבאים. נושא הרכבות והתשתיות לטווח הארוך חייב להיכנס לתמונה כבר עכשיו". בחלק מהמקרים הורה מנכ"ל נתיבי ישראל להפעיל צוותים שיעבדו 24/6 במידת הצורך, ונתיבי ישראל יממנו את הפערים על מנת להקדים את לוחות הזמנים.
©ShemeshOnline
קבלו את כל העדכונים, האירועים והמבצעים בבית שמש!
הקליקו ובחרו את הפלטפורמה המועדפת עליכם: https://yes.shemesh.co.il/social-h/
חפש עוד
עלינו
לדעת ראשונים
הוסף רישום
רשתות חברתיות