שֵׁם

8 טיפים לפתיחת שנה חלקה ורגועה בצל חוסר הוודאות
א׳, אוג 23 2020, 13:00

גלריית תמונות

גלריית וידאו

תאור

שנת הלימודים החדשה כבר נוקשת בדלת, ובניגוד לשנים הקודמות שידענו פחות או יותר מה הולך לקרות, השנה אנחנו מוצאים את עצמנו עומדים מול סימן שאלה אחד גדול, נבוכים ומלאי חששות.
מה הולך לקרות? האם הלימודים יתקיימו כרגיל? האם הילדים ילמדו רק בחלק מהימים? האם הם ילמדו בקפסולות? להורים יהיה מותר להכנס ללוות את הילדים או לא? מה יקרה אם יימצא במסגרת חולה קורונה? השאלות הללו ועוד רבות נוספות מטרידות לא מעט מאיתנו.

אז, איך אפשר להתחיל את שנת הלימודים הזאת בצורה חלקה ובלי דאגה?

עידית להמן שחקנית, במאית, סופרת ומרצה, משתפת אותנו בטיפים חשובים שיכולים לעזור לשמור על השגרה ולהתחיל את השנה עם כמה שפחות חששות.


1. מצאו עוגן קבוע שיישאר גם עכשיו. משהו שעשיתם כל יום בחופש, או פעם בשבוע, ואתם לא הולכים לשנות. אם זה טקס שינה לילדים הקטנים, זמן קבוע של משחק, יציאה לפארק בשעה מסוימת וכו'. זה יכול לתת תחושת ביטחון לילדים שלא הכול השתנה.
2. נסו למצוא זמן שבו כל אחד יכול לשתף בחוויות שלו. זה יכול להיות סביב השולחן בארוחת הערב בכל יום, או סביב שולחן שבת. אפשר לבקש מאחד מבני המשפחה להמציא שאלה שקשורה בשינוי שעליה כולם יצטרכו לענות, ואפשר לבקש מכל אחד בתורו להגיד תשובה כאשר האחרים יצטרכו לנחש מה השאלה.
3. הקפידו על חוויה משפחתית נחמדה פעם בשבוע, למשל- פעם בשבוע אחד מבני הבית מעביר סדנא חווייתית, או פעם בשבוע הולכים לגלידה או רואים סרט ביחד.
4. רישום חוויות טובות אפשר לקנות מחברת קטנה לכל אחד מבני הבית ולבקש לכתוב בה בכל יום דבר אחד טוב שקרה. בסוף השבוע כל אחד צריך לשתף בחוויה חיובית אחת.
5. בניית לו"ז אפשר לאסוף את הילדים הגדולים וביחד איתם לבנות לוח עם סדר יום שייצר תחושה של ביטחון, לקשת אותו ולתלות בחדר/בסלון. אפשר, כמובן, להשאיר זמנים פנויים בלו"ז ולא צריך שהכול יהיה קבוע. למשל 4-6 שיעורי בית, 6-7 זמן פנוי וכו' [תלוי מאוד בגיל הילדים ובגורמים נוספים וכל אחד צריך לבנות לו"ז שמתאים ומיוחד לו]
6. לדבר מראש עם הגדולים על האפשרות להיכנס לבידוד/ללמוד בקפסולות/ללמוד רק חלק מהימים. שמעו מה הם חושבים ומרגישים בקשר לזה וכתבו ביחד רעיונות.
7. אם יש ילדים קטנים אני ממליצה להפוך את הכול למשחק.
בכל יום ילד אחר צריך להיכנס לחדר לזמן קצר שבו הוא יכול לעשות מה שהוא רוצה ואסור להיכנס להפריע לו כי הוא 'בבידוד', זה יכול להוריד את הפחד מהבידוד ולהפוך אותו לדבר כיף וחוויתי
אפשר לחלק את הילדים לקבוצות ולקרוא להם 'קפסולות'. לקרוא לכל קפסולה בשם ואז להגיד שהקפסולה הזאת צריכה להתקלח והקפסולה השניה צריכה לאכול ארוחת ערב ואז מתחלפים. תוך כדי משחק אפשר לדבר על הלמידה בקפסולות ולהסביר אותה קצת.
8. וכמובן.. בשביל הילדים הקטנים אפשר להפוך את כל אי הוודאות והשינויים לחג. חגיגה של ממש. 'חג הקורונה', דרך סיפור 'איזה חג לי' ושימוש במשחק המצורף לספר, ואחר כך גם קצת דיבור ודיון בנושא.


בהצלחה רבה ושתהיה לכולנו חזרה ברוכה לשגרה וחג קורונה שמח!


ניתן לרכוש את הספר 'איזה חג לי' או לראות פרטים נוספים כאן

או אצל עידית להמן iditleman@gmail.com



©ShemeshOnline
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ 'עדכונים בבית שמש' וקבלו את כל העדכונים, האירועים והמבצעים בבית שמש!
לחצו ושתפו גם לחברים: http://bit.ly/Idkunim5

1

פריטים

ד׳, אוג 19 2020, 14:00
הבנקים יחויבו להודיע לבעל החשבון טרם סירוב שיק מחשבונו ולאפשר לו להפקיד כספים לכיסוי השיק

CATEGORIES

 לא נמצאו תוצאות
לא נמצאו תוצאות
נסה לשנות את החיפוש או המסנן שלך כדי למצוא את מה שאתה מחפש.
אין פריטים

המשויך לחברה

 לא נמצאו תוצאות
לא נמצאו תוצאות
נסה לשנות את החיפוש או המסנן שלך כדי למצוא את מה שאתה מחפש.
אין פריטים

דוברים

There are no speakers found

ספונסרים

There are no sponsors found

מארגנים

 לא נמצאו תוצאות
לא נמצאו תוצאות
נסה לשנות את החיפוש או המסנן שלך כדי למצוא את מה שאתה מחפש.
אין פריטים

הורדות

 לא נמצאו תוצאות
לא נמצאו תוצאות
נסה לשנות את החיפוש או המסנן שלך כדי למצוא את מה שאתה מחפש.
אין פריטים