שֵׁם

לכבוד חנוכה: מתכון לסופגניות שתמיד מצליחות
ב׳, דצמ 23 2019, 13:00

גלריית תמונות

גלריית וידאו

תאור

כמה ימים לאחר שאנו גומרים לפנות את שאריות הסוכה והסכך, מתחילים לחכות לגשם הראשון וכבר צצות להן הסופגניות התפוחות והעגלגלות בכל קרן רחוב.

אי אפשר שלא להגניב מבט על המגוון והאפשרויות למילויים, זיגוגים וזילופים העומדים לרשות הקונים.
האפשרויות הן אינסופיות ... וכך גם התירוצים.
אני לא יכולה שלא לגחך בשומעי עובר אורח שמשתיק את נדנודי הילדים: "לא, לא לפני חנוכה."


בכל שנה אני מנסה לדחות את הקץ וכמעט מצליחה עד שביום השמיני במפגש משפחתי חגיגי, הן שם, הסופגניות של אימי, מולן אני כבר לא יכולה לעמוד.


אימי נולדה בתל אביב, מיד לאחר מלחמת השחרור.
נסעה לארה"ב לחזק את האנגלית שלה, לבסוף התחתנה ונשארה לגור שם עד עצם היום הזה.
אנו הילדים גדלנו עם הרבה תרבות ישראלית וכמובן סופגניות חנוכה שנאפו במסירות מידי שנה בשנה.
שכנים, קרובי משפחה ואף תלמידיה הרבים נהנו לטעום מהסופגניות המתוקות שבאורח פלא כלל לא היו שומניות.


שיתפתי אתכם באחד הזיכרונות הקולינריים הטובים ביותר שלי ואם תנסו בעצמכם, "רק פעם אחת", תוכלו לראות את זה הופך לטקס חנוכה מסורתי.


הסופגניות של אמא
החומרים:
4 כוסות קמח
50 גרם שמרים (טריים)
1 כוס מים פושרים
4 חלמונים (או 2 ביצים שלמות)
4 כפות סוכר
4 כפות שמן
4 כפות ברנדי (אני רגילה להשתמש ב 777, כרמל מזרחי)

אופן ההכנה:
> מניחים את השמרים לבמים הפושרים ומניחים בצד.
> שופכים את הקמח ויוצרים באמצע הערימה מעיין בור, לתוכו יוצקים את שאר החומרים ומוסיפים גם את השמרים שתפחו.
> מתחילים לערבב ביד, בתחילה הבצק יהיה מאוד דביק אבל ככל שהחומרים יהיו מעורבבים טוב יותר הוא יעשה חלק ונעים למגע, אם הבצק נשאר דביק אפשר להוסיף מעט קמח.
את הבצק המעורבב מניחים בצד לחצי שעה.
> כעבור חצי שעה מרדדים את הבצק לעובי של 2,3 ס"מ וקורצים עיגולים (כוסות זכוכית עגולות עושות את העבודה מצוין).

> בסיר עמוק מחממים על להבה בינונית 1/3 עד חצי סיר שמן (עדיף קנולה)
שימו לב לא לחמם על אש גבוהה מכיוון שהשמן יישרף.
המתינו בסבלנות עד שהשמן יתחמם היטב. לבדיקת חום השמן ניתן להניח בסיר חתיכת בצק זעירה, אם היא מתחילה לרחוש בעדינות, סימן שהשמן כבר חם ומוכן לטיגון.
> כשהשמן בסיר חם הכניסו מספר עיגולי בצק לתוך הסיר (לא לצופף מידי הרבה יחד).
> כשהסופגנייה זהובה בעזרת כלי מחורר או דמוי רשת הופכים את הסופגנייה לצידה השני, ניתן להנמיך את הלהבה לקטנה יותר.
> כשהסופגניות זהובות משני הצדדים, הוציאו אותן מהסיר והניחו על מגש מכוסה בנייר סופג.

> מלאו את הסופגניות בריבה, ריבת חלב, שוקולד או כל מילוי אחר.
פזרו מעל אבקת סוכר ותהנו מהנס של חנוכה!


הסופגניות הכי טובות כשהן טריות, אמא שלי הייתה אופה נגלה אחרונה 10 דקות לפני שבת חנוכה.

בחימום חוזר: מספיקות 10-20 שניות במיקרוגל, זהירות הריבה יכולה להיות רותחת!


המתכון באדיבות קייטרינג ווייסמאנדל,שירותי קייטרינג ברמה גבוהה בבית שמש והסביבה.

טל': 072-3930244

1

פריטים

א׳, דצמ 22 2019, 09:00
הדלקה בטיחותית של נרות חנוכה, כללי בטיחות בעת טיגון ומה עושים במקרה של כוויה חלילה

CATEGORIES

 לא נמצאו תוצאות
לא נמצאו תוצאות
נסה לשנות את החיפוש או המסנן שלך כדי למצוא את מה שאתה מחפש.
אין פריטים

המשויך לחברה

 לא נמצאו תוצאות
לא נמצאו תוצאות
נסה לשנות את החיפוש או המסנן שלך כדי למצוא את מה שאתה מחפש.
אין פריטים

דוברים

There are no speakers found

ספונסרים

There are no sponsors found

מארגנים

 לא נמצאו תוצאות
לא נמצאו תוצאות
נסה לשנות את החיפוש או המסנן שלך כדי למצוא את מה שאתה מחפש.
אין פריטים

הורדות

 לא נמצאו תוצאות
לא נמצאו תוצאות
נסה לשנות את החיפוש או המסנן שלך כדי למצוא את מה שאתה מחפש.
אין פריטים